Drobiazgi ze śliwkami i winem
Drobiazgi ze śliwkami i winem mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 561 kalorii, 4G białka, oraz 30 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką jędrne dojrzałe śliwki, zmielony kardamon, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym, Sorbet ze śliwki i Czerwonego Wina, oraz Sorbet Z Pięcioma Przyprawami Śliwkowo-Czerwonym Winem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 3-do 4-qt. patelnia na dużym ogniu, gotować wino, sok pomarańczowy,1/2 szklanki cukru, i kardamon, często mieszając, aż do zmniejszenia do 2/3 szklanki, 10 do 15 protokół.
Wyjąć z ognia, wymieszać śliwki i odstawić na 10 minut, często mieszając. W międzyczasie ubij śmietanę z pozostałymi 2 łyżkami. cukier do zgęstnienia.
Łyżką z rowkiem podnieś 3 lub 4 plastry śliwki do każdej z 4 małych miseczek. Na wierzchu 1 połamane ciastko, następnie łyżka śmietany. Powtórz warstwy jeszcze 2 razy.
Drobiazgi podawać z syropem i pozostałymi owocami.