Dressing z dzikiego ryżu z pieczonymi kasztanami i żurawiną
Need a przystawka bezglutenowa? Dressing z dzikiego ryżu z prażonymi kasztanami i żurawiną może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 195 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka ryżu, wody, liści tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest solidne. Spróbuj Dziki ryż z prażonymi kasztanami i żurawiną, Sałatka Z Dzikiego Ryżu Z Prażoną Fasolką Szparagową I Suszoną Żurawiną, oraz Sałatka Z Dzikiego Ryżu Z Kasztanami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
2
Połączyć ryż, bulion, 2 szklanki wody i 1/4 łyżeczki soli w rondlu; doprowadzić do wrzenia. Częściowo przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 40 minut lub aż ryż będzie miękki, mieszając od czasu do czasu. (Nie drenować.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
3
Umieść ryż w dużej misce; przykryj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Ułóż kasztany na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNE
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
5
Piec w temperaturze 400 przez 15 minut. Lekko ostudzić; kasztany pokroić na ćwiartki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNE
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
6
Umieść żurawinę w małej misce; przykryj gorącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Odstawić 20 minut lub do miękkości.
8
Odcedzić i dodać do ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®
9
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Dodaj marchew, cebula, i seler; gotować 15 minut lub aż warzywa będą miękkie, mieszając od czasu do czasu. Wymieszaj zioła; usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Dodaj do mieszanki ryżu. Wymieszać pozostałą 1/4 łyżeczki soli, kasztanów i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNE
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
12
Łyżka mieszanki ryżu do 13 x 9-calowe szklane lub ceramiczne naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania. Przykryć i piec w temperaturze 400 przez 10 minut lub do całkowitego ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych