Dressing z dzikiego ryżu z prażonymi winogronami i orzechami włoskimi
Dziki Ryż Dressing z prażonymi winogronami i orzechami włoskimi może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 369 kalorii, 10g białka, oraz 19g tłuszczu. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś orzechy włoskie, tymianek, grubą sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest solidne. Spróbuj Dressing z dzikiego ryżu z prażonymi winogronami i orzechami włoskimi, Dziki ryż z prażonymi winogronami i orzechami włoskimi, oraz Pilaw z dzikiego ryżu z prażonymi winogronami i orzechami włoskimi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać szalotki i seler. Gotować do miękkości, często mieszając, o 8 protokół.
Dodać dziki ryż, 4 1/2 szklanki bulionu, tymianek, i 1/2 łyżeczka grubej soli; doprowadzić do duszenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu 30 minut.
Dodaj brązowy ryż, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, ale firma, dodając więcej bulionu przez 1/4 garści, jeśli suche, o 40 minut dłużej. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Lekko schłodzić; przykryć i schłodzić. Przed użyciem przewiń na średnim ogniu, dodając więcej bulionu o 1/4 garści, jeśli jest suchy.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 177°.
Umieść winogrona na obramowanej blasze do pieczenia.
Skropić olejem; wrzucić. Pieczone winogrona, aż zaczną się marszczyć, około 15 minut.
Przełożyć do miski; wymieszać z octem. DO AHEAD: może być wykonany 4 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.
Dodaj winogrona i wszelkie soki, orzechy włoskie, i skórka pomarańczowa do gorącego ryżu; wrzucić dobrze. Doprawić do smaku solą i pieprzem.