Drambuie-Crème Anglaise
Crème Anglaise o Smaku Drambuie może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji przystawek. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 223 kalorie, 2G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz śmietanę, ciężką śmietanę, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 12%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Drambuie-Crème Anglaise, Granny Smith jabłka i imbir budyń chlebowy z wanilią Creme Anglaise i Creme Fraiche bitą śmietaną, oraz Crème Anglaise dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce ubić żółtka i cukier, aż będą bladożółte i gładkie.
W średnim rondlu zagotuj ciężką śmietanę, kwaśną śmietanę i fasolę waniliową ze skrawkami.
Ubić około połowy tej mieszaniny do mieszaniny żółtka, aż dobrze się połączą, a następnie wlać z powrotem do rondla. Na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, gotować, aż mieszanina pokryje tył łyżki. (Bardzo ważne jest, aby stale mieszać. Nie rozgotowywać; zbyt długie gotowanie spowoduje jajecznicę.)
Wlej przez sitko o drobnych oczkach do czystej miski i natychmiast Ustaw miskę na większej misce wypełnionej kostkami lodu i zimną wodą do ostygnięcia, mieszając od czasu do czasu, około 30 minut. Wymieszać z likierem. Przechowywać w lodówce, pokryte, aż potrzebne.
W kroku 3 Creme anglaise można przygotować do 3 dni wcześniej.