Przepis Smoczy oddech Chili może zaspokoić Amerykański głód w mniej więcej 2 godziny i 25 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 32G białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 653 kalorie. Na 2,76 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 15. Wiele osób robiło ten przepis, a 181 powiedziałoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jeśli masz czosnek, długie ziemniaki russet, chili w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Smocze skrzydła oddechu, Dragon ' s Breath Snack Mix, oraz Deano ' S Dragon Breath Bombs dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Dodać tłuszcz boczek i masło do dużego garnka na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Dodaj Anaheim chiles, Poblano chiles, czerwona papryka, jalapeno chiles i cebula, i gotować, aż karmelizowane, o 5 protokół.
Dodać mieloną wołowinę i kiełbasę i brązowy, mieszając delikatnie, starając się nie rozbić mielonej wołowiny zbyt wiele. Gotować, aż mięso jest ładnie rumiane i gotowane przez, 7 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Catalina)
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Woda, Aby Umożliwić
7
Dodaj chili w proszku, cayenne, kolendra, kminek, granulowany czosnek, granulowana cebula, papryka, sól i czarny pieprz, i gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Koszerne Marynaty
Cebula Granulowana
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Uncje Płynu świeżej Wody
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
8
Dodać sos pomidorowy i pastę, i mieszać do karmelizacji, o 2 protokół. Wymieszać z piwem i bulionem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady
9
Dodać nerkę i fasolę pinto; obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, o 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Pinto
Nerki Cielęce Pokrojone W Plastry O Grubości 1/4 Cala
10
Podawać chili w miseczkach na podwójnie smażonych frytkach i udekorować krakersami, zieloną cebulą i cheddarem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Cały Imbir, Rozgnieciony
Do Wiązania
Świeże Gałązki Koperku Lub Estragonu (opcjonalnie)
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
Obierz ziemniaki po bokach, pozostawiając końce ze skórką.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
12
Ziemniaki pokroić w 1/3-calowe plastry, a następnie pokroić w 1/3-calowe pałeczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
13
Napełnij dużą miskę wodą i mocz ziemniaki, zanurzone, co najmniej 30 minut i do 24 godzin. Pomoże to usunąć nadmiar skrobi z ziemniaków i uchronić je przed utlenianiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Skrobia
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
14
Zmieść ciężki garnek z termometrem do głębokiego smażenia i podgrzać olej do 325 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
15
Ziemniaki wyjąć z wody i osuszyć, aby usunąć nadmiar wody. Ostrożnie umieścić dwie garści ziemniaków w gorącym oleju. Nad ziemniakami powinno być co najmniej 1 cal oleju. Parcook, aż ziemniaki są jasnobrązowe, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cienki-
16
Ziemniaki wyjąć, delikatnie wytrząsając nadmiar oleju i pozostawić do odsączenia na stojaku. Powtarzaj proces, aż wszystkie ziemniaki zostaną ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Cienki-
17
Podnieść ciepło oleju do 350 stopni F. gotować ziemniaki ponownie, dwie garści na raz, aż złoty kolor, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Cienki-
18
Ziemniaki wyjąć z oleju, otrząsnąć nadmiar oleju, wstawić do miski i lekko posypać solą i pieprzem. Powtarzaj proces, aż wszystkie ziemniaki zostaną ugotowane.
Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Segura Viudas Reserva Heredad Cava Brut. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 25 dolarów za butelkę.