Dragon ' s Breath Chili

Dragon ' s Breath Chili
Przepis Smoczy oddech Chili może zaspokoić Amerykański głód w mniej więcej 2 godziny i 25 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 32G białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 653 kalorie. Na 2,76 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 15. Wiele osób robiło ten przepis, a 181 powiedziałoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jeśli masz czosnek, długie ziemniaki russet, chili w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Smocze skrzydła oddechu, Dragon ' s Breath Snack Mix, oraz Deano ' S Dragon Breath Bombs dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Dodać tłuszcz boczek i masło do dużego garnka na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Dodaj Anaheim chiles, Poblano chiles, czerwona papryka, jalapeno chiles i cebula, i gotować, aż karmelizowane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Anaheim PepperAnaheim Pepper
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4
Dodaj czosnek i saute 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
5
Dodaj uchwyt i brązowy, o 4 protokół.
6
Dodać mieloną wołowinę i kiełbasę i brązowy, mieszając delikatnie, starając się nie rozbić mielonej wołowiny zbyt wiele. Gotować, aż mięso jest ładnie rumiane i gotowane przez, 7 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Catalina)(polecane: Catalina)
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
7
Dodaj chili w proszku, cayenne, kolendra, kminek, granulowany czosnek, granulowana cebula, papryka, sól i czarny pieprz, i gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Koszerne MarynatyKoszerne Marynaty
Cebula GranulowanaCebula Granulowana
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
8
Dodać sos pomidorowy i pastę, i mieszać do karmelizacji, o 2 protokół. Wymieszać z piwem i bulionem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady
9
Dodać nerkę i fasolę pinto; obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, o 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola PintoFasola Pinto
Nerki Cielęce Pokrojone W Plastry O Grubości 1/4 CalaNerki Cielęce Pokrojone W Plastry O Grubości 1/4 Cala
10
Podawać chili w miseczkach na podwójnie smażonych frytkach i udekorować krakersami, zieloną cebulą i cheddarem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Do WiązaniaDo Wiązania
Świeże Gałązki Koperku Lub Estragonu (opcjonalnie)Świeże Gałązki Koperku Lub Estragonu (opcjonalnie)
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
Obierz ziemniaki po bokach, pozostawiając końce ze skórką.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
12
Ziemniaki pokroić w 1/3-calowe plastry, a następnie pokroić w 1/3-calowe pałeczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
13
Napełnij dużą miskę wodą i mocz ziemniaki, zanurzone, co najmniej 30 minut i do 24 godzin. Pomoże to usunąć nadmiar skrobi z ziemniaków i uchronić je przed utlenianiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
SkrobiaSkrobia
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
14
Zmieść ciężki garnek z termometrem do głębokiego smażenia i podgrzać olej do 325 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
15
Ziemniaki wyjąć z wody i osuszyć, aby usunąć nadmiar wody. Ostrożnie umieścić dwie garści ziemniaków w gorącym oleju. Nad ziemniakami powinno być co najmniej 1 cal oleju. Parcook, aż ziemniaki są jasnobrązowe, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cienki-Cienki-
16
Ziemniaki wyjąć, delikatnie wytrząsając nadmiar oleju i pozostawić do odsączenia na stojaku. Powtarzaj proces, aż wszystkie ziemniaki zostaną ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Cienki-Cienki-
17
Podnieść ciepło oleju do 350 stopni F. gotować ziemniaki ponownie, dwie garści na raz, aż złoty kolor, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Cienki-Cienki-
18
Ziemniaki wyjąć z oleju, otrząsnąć nadmiar oleju, wstawić do miski i lekko posypać solą i pieprzem. Powtarzaj proces, aż wszystkie ziemniaki zostaną ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Składniki

3Anaheim chiles, pieczone, obrane, posiekaneAnaheim chiles, pieczone, obrane, posiekane340papryka habaneropiwo lagerpiwo lager1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2warzywo (np. szpinak)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki454papryka habanerokiełbasa włoska luzemkiełbasa włoska luzem879papryka habanerofasola z sokiemfasola z sokiem879papryka habanerofasola pinto z sokiemfasola pinto z sokiem3Spód: okruszki z herbatników grahamsmar z boczku lub olej rzepakowysmar z boczku lub olej rzepakowy2Średnia żółta cebula, posiekana8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego2warzywo (np. szpinak)1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)2jalapenos chiles, mielonyjalapenos chiles, mielony3Spód: okruszki z herbatników graham1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania454papryka habanerouchwyt bez kości, przycięty i pokrojony w kostkę 1/4 calauchwyt bez kości, przycięty i pokrojony w kostkę 1/4 cala1porcja startego parmezanusól morska drobnoziarnistasól morska drobnoziarnista1Głowaczosnek mielonyczosnek mielony2warzywo (np. szpinak)koszerne marynatykoszerne marynaty2warzywo (np. szpinak)cebula granulowanacebula granulowana1bunchzielona cebula, cienko pokrojonazielona cebula, cienko pokrojona907papryka habaneromielona wołowina, Grind Gruboziarnistymielona wołowina, Grind Gruboziarnisty2warzywo (np. szpinak)kolendra mielonakolendra mielona2warzywo (np. szpinak)kminek mielonykminek mielony2warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2warzywo (np. szpinak)ostra paprykaostra papryka3Poblano chiles, pieczone, obrane, posiekanePoblano chiles, pieczone, obrane, posiekane2czerwona papryka, pokrojona w kostkęczerwona papryka, pokrojona w kostkę16caleziemniaki długie russetziemniaki długie russet15trochę posiekanej cukiniiKrakersy Saltine, do dekoracjiKrakersy Saltine, do dekoracji2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerozdrobniony Cheddarrozdrobniony Cheddar2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 duża słodka cebula, grubo posiekana1 duża słodka cebula, grubo posiekana2Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone2cebula żółta pokrojona w kostkęcebula żółta pokrojona w kostkę

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Segura Viudas Reserva Heredad Cava Brut. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 25 dolarów za butelkę.
Segura Viudas Reserva Heredad Cava Brut
Segura Viudas Reserva Heredad Cava Brut
Segura Viudas Reserva Heredad Cava Brut ma lekko dymiące aromaty otwierające z akcentami ciastek i nutami miodu i płatków kwiatów. Podniebienie jest doskonałe, owocowe i pełne smaku, dostarczając zachwycającego poczucia obfitości. Mieszanka: 67% Macabeo, 33% Parellada
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia23
Magazyn