Dość szybka salsa
Jeśli masz około 30 minut do spędzenia w kuchni, Fairly Fast Salsa może być spektakularnym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym, paleolitycznym i wegetariańskim do wypróbowania. Za 1,48 dolara za porcję otrzymasz przystawkę dla 2 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 1 g tłuszczu i łącznie 91 kalorii . Ten przepis z Allrecipes ma 3 fanów. Jeśli masz pod ręką cebulę, liście kolendry, sok z limonki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dość niedrogi przepis dla fanów kuchni meksykańskiej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 62% . Podobne przepisy obejmują szybką salsę owocową , szybką i świeżą salsę ananasową oraz całkiem przyzwoitą potrawę: duszone gicz jagnięca z purée z pasternaku .
Instrukcje
Rozgrzej brojler w piekarniku i ustaw ruszt piekarnika około 6 cali od źródła ciepła. Dużą blachę do pieczenia wyłóż folią aluminiową.
Na przygotowanej blasze ułóż pomidory, cebulę i papryczkę jalapeno.
Piecz warzywa pod brojlerem, aż skórka się zaczerni, około 10 minut.
Połącz w blenderze pieczone warzywa, czosnek, kolendrę, sok z limonki, sól i papryczki chipotle; zmiksuj do pożądanej konsystencji. Niewykorzystane porcje przechowywać w lodówce do 1 tygodnia.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti doskonale komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Vietti Cascinetta Moscato d'Asti. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Vietti Cascinetta Moscato d'Asti]()
Vietti Cascinetta Moscato d'Asti
Blady, słoneczny żółty kolor i lekkie frizzante, Moscato d'Asti ma intensywny aromat brzoskwiń, płatków róż i imbiru. Na podniebieniu jest delikatnie słodkie i musujące z umiarkowaną kwasowością, dobrą równowagą, dobrą złożonością i finiszem świeżych moreli. Znakomity jako aperitif, doskonały dodatek do kuchni panazjatyckiej i homarów, a także ciast, deserów na bazie owoców i kremów oraz serów pleśniowych.