Dotyk wiosennych babeczek
Dotyk wiosennych babeczek może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na śniadanie. Za 16 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 12 porcji zawierających 151 kalorii, 3 g białka i 7 g tłuszczu każda. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Mieszanka mąki, oleju rzepakowego, soli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje wiosną. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 22% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Wypróbuj Touch of Evil, The Magic Torch Touch i Touch of Honey Biscuits, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. W małej misce ubij jajko, mleko i olej na gładką masę. Mieszaj z suchymi składnikami, aż zostaną zwilżone. Dodać truskawki i rabarbar.
Napełnij natłuszczone lub wyłożone papierem foremki na muffiny w trzech czwartych.
Na każdym ułożyć połówkę truskawek, przecięciem do dołu.
Piec w temperaturze 375°C przez 22-25 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 5 minut przed wyjęciem z formy na kratkę.