Doskonały Pieczony Indyk
Idealny pieczony indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 747 kalorii, 105g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 2,04 zł za porcję. 147 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 5 minut. Jeśli masz pod ręką cebulę, tymianek, cytrynę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Doskonały Pieczony Indyk, Doskonały Pieczony Indyk, oraz Doskonały Pieczony Indyk dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Wyjmij podroby z indyka i umyj indyka wewnątrz i na zewnątrz.
Usuń nadmiar tłuszczu i resztki pinfeathers i poklepać Na zewnątrz do sucha.
Umieścić indyka na dużej patelni do pieczenia. Obficie sól i pieprz wnętrze jamy indyka. Wypchaj jamę tymiankiem, cytryną, cebulą, ćwiartką i czosnkiem.
Na Zewnątrz indyka posmarować masłem i posypać solą i pieprzem. Zwiąż nogi sznurkiem i włóż końcówki skrzydeł pod ciało indyka.
Piecz indyka przez 2 1/2 godziny, fastrygując od czasu do czasu sokami z patelni, aż soki będą jasne po przecięciu między nogą a udem.
Wyjmij indyka na deskę do krojenia i przykryj folią; pozostaw na 20 minut. Indyka pokroić w plasterki i podawać na gorąco.