Dorsz świeży z bulionem z małży

Świeży dorsz z bulionem z małży może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 459 kalorii, 34g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 9,23 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z cookstr.com ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Mieszanka wina, czosnku, halibuta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Świeży makaron z małż w kremowym sosie z białej bazylii + chrupiąca Prosciutto, Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, oraz Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odsączyć małże w durszlaku i opłukać je pod zimną wodą, aby usunąć mąkę kukurydzianą.
Podgrzać wystarczająco dużo oleju, aby pokryć dno ciężkiego garnka 4 - do 5-quart na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować, potrząsając patelnię raz lub dwa razy, tylko do momentu czosnek zaczyna nabierać koloru, o 3 protokół. Nie pozwól, żeby zrobiło się za ciemno.
Włożyć małże do garnka z czosnkiem, wlać wino i doprowadzić do wrzenia. Przykryć garnek i gotować tylko do otwarcia małże, o 5 protokół.
Rozgrzać wystarczająco dużo oleju, aby obficie pokryć dno szerokiej, ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż do falowania. Podczas gdy olej jest podgrzewany, doprawić filety z dorsza obficie solą i pieprzem i zwinąć je w mąkę, aby pokryć je ze wszystkich stron. Odcisnąć nadmiar mąki i ułożyć dorsza w oleju. Gotować, obracając filety raz, aż będą złotobrązowe i ledwo nieprzezroczyste w środku. Małże otworzy się podczas gotowania dorsza; wyłączyć ciepło i niech stoją, dopóki ich potrzebujesz. Odrzuć wszelkie małże, które nie otwierają się.
Pomidory koktajlowe rozsypać na małże i potrząsnąć garnek trochę, aby osiedlić się. Rozrzuć kolendrę na małże.
Pozostawić mieszaninę na minutę lub dwie, aby ogrzać pomidory.
Filety rybne osuszyć na papierowych ręcznikach i przenieść do płytkich misek. (Podgrzewanie misek najpierw jest miłym akcentem.) Łyżka niektórych Małży, pomidorów i bulionu wokół każdego fileta i podawać na gorąco.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.