Dorsz zapiekany z sosem Chile

Pieczony dorsz z sosem Chile może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 357 kalorii, 36g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 3,33 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Mieszanka rosołu z kurczaka, ząbek czosnku, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Wątróbka zapiekana w sosie z czerwonego Chile, Zapiekane przegrzebki z azjatyckim sosem limonkowo-chile, oraz Tilapia smażona na patelni z masłem limonkowym Chile.
Instrukcje
W średnim żeliwnej patelni, toast chiles na umiarkowanie wysokim ogniu, aż pachnące, o 1 minutę. Napełnij małą miskę bardzo gorącą wodą i zanurzyć tosty chiles w nim, aż zmiękną, o 5 protokół.
Odcedzić chiles; wyrzucić moczenie cieczy.
Tymczasem, w tej samej patelni, gotować pomidory i cebulę pokrojone bok w dół na dużym ogniu, aż zaczną czernieć, o 3 protokół.
Przenieść pomidory i cebulę do blendera i dodać zmiękczone guajillos, czosnek i bulion; puree, aż będzie gładka.
W średnim rondlu podgrzać 1 1/2 łyżki oleju roślinnego.
Dodać mąkę i ubijać na umiarkowanym ogniu, aż będzie gładka. Powoli ubijać w sosie chile i doprawić solą i pieprzem. Dusić, mieszając od czasu do czasu, aż sos lekko zgęstnieje, o 8 protokół.
Dorsza doprawić solą i pieprzem. Na dużej patelni nieprzywierającej podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju roślinnego.
Dodać dorsza i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż Biały przez cały, o 4 protokół na stronie.
Przenieść dorsza do talerzy, łyżka SOS guajillo chile na górze i służyć natychmiast.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym winem, którego możesz spróbować jest Thrive Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Thrive Pinot Grigio]()
Thrive Pinot Grigio