Dorsz zapiekany z groszkiem, pancettą i zwiędłą sałatą
Pieczony dorsz z groszkiem, pancettą i zwiędłą sałatą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 445 kalorii, 41g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 5,17 zł za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz oliwę z oliwek, pietruszkę z płaskim liściem, sól koszerną i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Spróbuj Pieczony Kurczak Z Zwiędłą Sałatą Maślaną I Groszkiem, Kurczak pieczony Tyler Florence z zwiędłą sałatą maślaną i groszkiem, oraz Zapiekane przegrzebki z groszkiem i pancettą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej patelni nonstick, rozgrzać oliwę z oliwek na dużym ogniu, aż się połysk. Dorsza doprawić solą i pieprzem i umieścić na gorącej patelni. Gotować bez ruchu, aż ryba przybiera ładną złotą skórkę i łatwo unosi się od szpatułki, o 4 protokół. Ostrożnie odwróć rybę cienką metalową szpatułką i gotuj z drugiej strony, aż ugotujesz, o 1 minutę dłużej.
Wyjąć patelnię z ciepła i przenieść dorsza do papierowego ręcznika wyłożone talerzu.
Dodaj pancetta do tej samej patelni, i wrócić do średnio-wysokiego ciepła. Gotować, mieszając często, aż pancetta zaczyna się chrupiące, 2 do 3 protokół.
Dodać groszek i ogrzać, często mieszając.
Dodać 2 łyżki wody, sałatę, natkę pietruszki i crème fraîche. Mieszaj na ogniu, aż crème fraîche stopi się i sałata dopiero zaczyna więdnąć. Doprawić solą i pieprzem.
Na talerz, zrobić łóżko z grochu. Top z dorsza.
Dekoruj natką pietruszki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Loveblock Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
![Loveblock Pinot Gris]()
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.