Dorsz zapiekany z Chardą Szwajcarską i migdałami

Pieczony dorsz z Chardą Szwajcarską i migdałami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 239 kalorii, 34g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 3,28 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz filety z dorsza, chard szwajcarski, ocet sherry i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać śliwkowe migdały, możesz podążać za tym daniem głównym z Mus Czekoladowy Z Awokado jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Chard Szwajcarski z rodzynkami i migdałami, Swiss Chard Pesto z migdałami i Pecorino, oraz Chard Szwajcarski Z Cytryną, Migdałami I Rodzynkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj migdały na patelnię; gotować 2 minuty lub aż lekko rumiane, stale mieszając.
Przełożyć do małej miski łyżką szczelinową.
Migdały posypać 1/4 łyżeczki papryki, mieszając do okrycia. Odstawić.
Dodać czosnek do patelni; gotować 1 minutę lub aż złoty, stale mieszając.
Dodaj 3 1/3 szklanki chard do patelni; gotować 1 1/2 protokół lub aż zwiędną, stale mieszając. Powtórz procedurę 2 razy z pozostałym chard. Wymieszać w 1/2 łyżeczki soli; przykryć i gotować 5 minut lub do miękkości. Wymieszać z octem.
Usuń z patelni; wytrzyj patelnię ręcznikami papierowymi.
Rybę posypać równomiernie pozostałą 1 łyżeczką papryki i pozostałą 1/4 łyżeczki soli.
Podgrzać pozostałe 2 łyżeczki oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu.
Dodaj rybę do patelni; gotuj rybę 2 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatków podczas testowania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Podawać rybę z mieszanką chard; posypać równomiernie migdałami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Dorsz w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris