Dorsz Z Szynką Parmeńską I Szparagami

Dorsz z szynką parmeńską i szparagami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 546 kalorii, 65g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na 6,76 zł / porcja, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 14 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz cukier, oliwę z oliwek, kostkę bulionu rybnego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Szparagi Parma, Szparagi, Brie I Szynka Parmeńska Crostini, oraz Prosciutto di Parma (Fagottini di Prosciutto di Parma) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać wodę do patelni z sosem, dodać kostkę bulionu rybnego, cukier i sok z 1/2 lub 1 limonki. Przyciąć końce szparagów. Zwykle chwytam jedną łodygę za oba końce i Wyginam ją. Gdziekolwiek się złamie, jest to całkiem dobry znak, gdzie należy wyciąć je wszystkie. Obierz tylko końce, które wydają się grubsze niż włócznie.Dorsza przyprawiamy solą, pieprzem i suszoną natką pietruszki, a każdy kawałek zawijamy w szynkę parmeńską. Przynieś duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia na szparagi.
Umieść bulion rybny z limonką na piecu i zagotuj go.
Dodaj łyżkę wody do skrobi kukurydzianej i mieszaj, aż się rozpuści. Gdy woda wapienna się ugotuje, mieszasz skrobię kukurydzianą.
Niech SOS dusić na małym ogniu podczas kontynuowania.
Podgrzać trochę masła lub masła w połączeniu z oliwą z oliwek i dać dorsza 3 do 4 minut z każdej strony, aż są w pełni ugotowane. To zależy od grubości Twojej ryby. Ostrożnie wrzuć szparagi do wrzącej wody, gotuj przez 5 do 7 minut (bez pokrywki!) w zależności od tego, jak delikatne lub chrupiące lubisz, i osuszyć je well.As gdy dorsz jest gotowy, doprawiamy SOS limonkowy solą i pieprzem do smaku i kończymy go gałką masła i drobno mielonym koperkiem. Podaję to z gotowanymi (Parisienne) ziemniakami, które rzuciłam z odrobiną masła i drobno mielonym koperkiem i pietruszką.Teraz weź talerze i zacznij od szparagów.
Na szparagach ułożyć kawałek ryby, a na boku talerza ułożyć garść ziemniaków herbatnych.
Resztę podawać w osobnej misce.
Na rybę wlać kroplę sosu limonkowego, trochę na ziemniaki, a resztę podawać na boku.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Wino FitVine Pinot Grigio z oceną 4.4 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![FitVine Wino Pinot Grigio]()
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.