Dorsz z szynką w proszku i wafelkami czosnkowymi
Przepis dorsz z szynką w proszku i wafle czosnkowe mogą być wykonane w około 2 godziny i 15 minut. Jedna porcja zawiera 258 kalorii, 30g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.36 za porcję. Jeśli masz ząbki czosnku, sól i pieprz, filety z morszczuka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Filety z morszczuka z wafelkami czosnkowymi i szynką w proszku, Dziś Kolacja: Kurczak pieczony ziołami z czosnkiem w proszku, oraz Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz.
Instrukcje
Doprowadzić rondel osolonej wody do wrzenia. Napełnij małą miskę lodowatą wodą. Blanszować łodygi pietruszki we wrzącej wodzie, aż staną się jasnozielone, około 30 sekund. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść łodygi do lodowatej wody, a następnie osuszyć i osuszyć. W małej misce, skropić łodygi pietruszki z odrobiną oliwy z oliwek, aby utrzymać je wilgotne.
W dużej, głębokiej patelni, podgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek.
Dodać mielony czosnek i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż pachnące, o 2 protokół.
Dodać wodę i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj małże, przykryć i gotować, potrząsając patelnię kilka razy, aż małże otwarte, o 5 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś małże na talerz, pozostawiając ich soki na patelni.
Filety z dorsza doprawić solą i pieprzem.
Dodaj filety do soków małży na patelni. Gotować na umiarkowanym ogniu, obracając filety raz, aż miąższ będzie Biały przez cały czas, o 8 protokół.
Filety z dorsza przełożyć na talerze z bulionem, następnie posypać rybę odrobiną szynki w proszku. Ułóż małże w muszlach i pietruszkę wokół ryby. Wafle czosnkowe oprzyj na filetach i podawaj.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Caposaldo Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.