Dorsz z skórką cytrynowo-pietruszkową i letnią zielenią
Dorsz z skórką z cytryny i pietruszki i letnią zielenią może być tylko bezmleczne i pescatariańskie przepis, którego szukałeś. To danie główne ma 297 kalorii, 34g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na $4.94 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 22 minuty. Ten przepis jest lubiany przez 82 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz chleb, dorsza, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 98%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Dorsz Pieczony Cytrynowo-Pietruszkowy, Dorsz Pieczony Cytrynowo-Pietruszkowy, oraz Pieczony dorsz z okruchami cytrynowo-pietruszkowymi.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Chleb rozedrzyj na kawałki i włóż do robota kuchennego z natką pietruszki i skórką z cytryny. Blitz zrobić szorstkie okruchy.
Lekko posmarować płytkie naczynie do pieczenia, następnie dodać dorsza w jednej warstwie. Lekko posmaruj rybę olejem, a następnie naciśnij okruchy.
Piec 10-12 min. Tymczasem warzywa na parze, aż będą miękkie, a następnie wrzuć pozostały olej, musztardę i sok z cytryny.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.