Dorsz z salsą śródziemnomorską
Przepis dorsz z Salsanem śródziemnomorskim jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.52 za porcję. To danie główne ma 313 kalorii, 31g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz dekorację: gałązki bazylii, kapary, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę pomarańczową, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody z ciemnej czekolady z dodatkiem pomarańczy z prażonymi orzechami włoskimi jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz Salsa Śródziemnomorska dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszać oliwki, pomidor, szalotka, bazylia julienne, kapary, skórka, sok z cytryny i 1 łyżka oleju do salsy i doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem i solą.
Dorsza doprawić solą. W patelni non-stick ciepła pozostałej łyżki oleju na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palići gotować dorsza o 4 protokół z każdej strony, lub do złotego i gotowane przez.
Łyżka salsy na dorsza i udekorować gałązkami bazylii.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
![Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris]()
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.