Dorsz z pieczoną salsą pomidorową

Dorsz z pieczoną salsą pomidorową może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 273 kalorie, 27g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na $2.97 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i pieprz, kolendrę, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, Salsa de Molcajete (pieczony pomidor i zielona Salsa Chile), oraz Salsa Z Pieczonych Pomidorów (Salsan Asada).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Dodaj pomidory i czerwoną cebulę do miski i skropić olejem. Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj do wysmarowanej blachą do pieczenia.
Dodać czosnek do kwadratu folii aluminiowej, skropić oliwą z oliwek i uszczelnić.
Umieść na tacy i piecz przez 25 minut, aż zwęglone i miękkie.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na kilka minut.
Dodaj warzywa i czosnek do robota kuchennego wraz z jalapeno, kolendra i sok z limonki; impuls do chunky. Smak do przypraw i doprawić solą i pieprzem, jeśli to konieczne.
Dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek do dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Raz gorące, dodać rybę i gotować przez 4 minut na stronie. Top z pieczoną salsą.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.