Dorsz z owocami morza - - - Merluzzo ai Frutti di Mare
Dorsz z owocami morza-Merluzzo ai Frutti di Mare może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.56 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 499 kalorii, 51g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Jeśli masz filet z dorsza, pietruszkę, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest doskonałe. Frutti di Mare, Frutti di Mare, oraz Linguine ai Frutti di Mare są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
W 14 do 16-calowej patelni saute, rozgrzać 4 łyżki oliwy z oliwek, aż prawie do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj cebulę i czosnek i saute 3 do 5 minut, aż miękkie i światło złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Cebula
3
Dodaj pomidory i płatki chili i spłaszczyć pomidory widelcem, pozwalając im uwolnić swoje soki. Gotować przez 10 minut, aż pomidory całkowicie się rozpadną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Pomidor
4
Dodać wino i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
5
Dodać dorsza, małże, i cockles, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i przykryć, pozwalając gotować przez 10 minut, aż ryba jest gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cockles
Małże
Ryby
Dorsz
6
Zdjąć z ognia, posypać natką pietruszki, skropić pozostałą oliwą, doprawić solą i pieprzem i podawać.
Dorsz w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.