Dorsz z kogutami i białym winem
Dorsz z kogutami i białym winem wymaga ok. 30 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 288 kalorii, 32G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 4,01 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę, ząbki czosnku, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 37%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Linguine With New Zealand Cockles, Kurki na parze z czosnkiem, oraz Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyprawiamy rybę solą i pieprzem, lekko obsypujemy mąką.
Na średniej patelni żaroodpornej podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek, aż się połysk.
Dodać rybę i gotować na dużym ogniu, aż złoty na dnie, o 4 protokół. Odwróć rybę.
Przenieść patelnię do piekarnika i smażyć rybę przez około 10 minut, aż miąższ płatków widelcem.
Tymczasem w innej dużej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek, aż się połysk.
Dodać czosnek i cockles i gotować na dużym ogniu przez 1 minutę.
Dodać wino i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Dodać bulion małży i gotować, mieszając, aż cockles otworzyć i płyn zmniejsza się do około 1/4 szklanki, o 7 protokół. Przechyl patelnię tak płynne baseny na jedną stronę.
Dodaj masło do patelni i wirować, aż się stopi. Wrzucamy do sosu i dodajemy natkę pietruszki, łyżkę je na rybę, posypujemy wędzoną papryką i podajemy.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Rabble Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.