Dorsz z karczochami i ciecierzycą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj dorsza z karczochami i ciecierzycą. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 521 kalorii. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $5.2 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką szczypiorek, czosnek, grzyby shiitake i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Dorsz Z Karczochami I Ciecierzycą, Komosa ryżowa z karczochami i ciecierzycą, oraz Filet Z Ciecierzycy I Karczochów.
Instrukcje
Na dużej, głębokiej patelni roztopić masło w 2 łyżkach oliwy z oliwek.
Dodaj cebulę, karczochy serca, czapki shiitake, marchew i czosnek i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, 7 protokół.
Dodać ciecierzycę i wywar, doprawić solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia. Dusić na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie, a płyn prawie odparuje, 5 minut. Pietruszkę i szczypiorek wymieszać i ogrzać.
Na dużej patelni nonstick podgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek, aż prawie do palenia. Sezon filety z dorsza z solą i pieprzem, dodać do patelni i gotować na dużym ogniu, aż dobrze rumiane na dnie, o 6 protokół. Ostrożnie flip filety i gotować, aż będą białe przez cały, o 3 minut dłużej.
Łyżka warzywa do płytkich misek i top z seated filetów z dorsza.
Podawać z cytrynowymi klinami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.