Dorsz z karczochami i ciecierzycą
Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Dorsz z karczochami i ciecierzycą może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Na $5.2 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 521 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz szczypiorek, ciecierzycę, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Dorsz Z Karczochami I Ciecierzycą, Dorsz z karczochami i ciecierzycą, oraz Komosa ryżowa z karczochami i ciecierzycą.
Instrukcje
Na dużej, głębokiej patelni roztopić masło w 2 łyżkach oliwy z oliwek.
Dodaj cebulę, karczochy serca, czapki shiitake, marchew i czosnek i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, 7 protokół.
Dodać ciecierzycę i wywar, doprawić solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia. Dusić na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie, a płyn prawie odparuje, 5 minut. Pietruszkę i szczypiorek wymieszać i ogrzać.
Na dużej patelni nonstick podgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek, aż prawie do palenia. Sezon filety z dorsza z solą i pieprzem, dodać do patelni i gotować na dużym ogniu, aż dobrze rumiane na dnie, o 6 protokół. Ostrożnie flip filety i gotować, aż będą białe przez cały, o 3 minut dłużej.
Łyżka warzywa do płytkich misek i top z seated filetów z dorsza.
Podawać z cytrynowymi klinami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Rabble Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.