Dorsz Z Grilla

Dorsz Z Grilla
Need a danie główne bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie? Grillowany dorsz może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 152 kalorie. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 16 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli, zielona cebula, filety dorsza, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest dobre. Podobne przepisy to Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz Grillowane kiełbaski z grillowaną szalotką smak ze świeżym Ricottanem i opiekaną bagietką.

Instrukcje

1
Ułożyć około 15 brykietów węglowych do grilla w kształcie piramidy. W razie potrzeby lekko skropić węgle płynem do zapalniczek i pozostawić do namoczenia na 1 minutę przed zapałką. Pozostawić ogień do rozprzestrzeniania się na wszystkie węgle, około 10 minut, przed rozsypaniem brykietów do grilla; niech węgiel pali się, aż cienka warstwa białego popiołu pokryje węgle. Lekko nasmarować ruszty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
2
Przyprawić obie strony dorsza przyprawą Cajun, pieprzem cytrynowym, solą i czarnym pieprzem. Odstawić rybę na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa CajunPrzyprawa Cajun
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Pieprz CytrynowyPieprz Cytrynowy
RybyRyby
SólSól
DorszDorsz
3
Rozgrzać masło w małym rondlu na średnim ogniu, wymieszać sok z cytryny i zieloną cebulę i gotować, aż cebula zmięknie, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MasłoMasło
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Umieść dorsza na naoliwionych rusztach i grilluj, aż ryba będzie rumiana i łatwo się płatkuje, około 3 minut na stronę; często podlewaj mieszanką masła podczas grillowania. Odstawić dorsza na około 5 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
RybyRyby
DorszDorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Cod można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn