Dorsz z cytryną, zieloną oliwką i cebulą
Dorsz z cytryną, zieloną oliwką i cebulą jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Na 3,44 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 186 kalorii, 31g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Mieszanka cytryn, chiles, flat-leaf pietruszka liści, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać cytryny można śledzić to danie główne z Arbuz, lemoniada i jagodowe lody jako deser. Ten przepis od Epicurious ma 15 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest super. Spróbuj Pieczony Halibut Z Zielonymi Oliwkami I Pikantną Cytrynową Komosą Ryżową, Zielony Oliwka Relish, oraz Zielona Oliwka Pimiento Relish dla podobnych receptur.
Instrukcje
Skórkę z cytryn drobno zetrzeć na tarce; odstawić. Używając ostrego noża, pokrój skórkę i biały rdzeń z cytryn; wyrzuć. Pracując nad średnią miską, przeciąć między membranami, aby uwolnić segmenty do miski i wycisnąć membrany, aby uwolnić soki; wyrzucić membrany i wszelkie nasiona. Odstawić segmenty cytryny na bok.
Połączyć cebulę i 1 łyżeczkę soli w małej misce.
Odstawić 10 minut. Wycisnąć cebulę, aby usunąć nadmiar płynu; dodać do miski z segmentami cytryny.
Dodać oliwki, kapary, skórkę cytrynową i 3/4 szklanki oliwy. doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Przykryć smakiem i schłodzić co najmniej 4 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 121°. doprowadzić do temperatury pokojowej.
Umieść dorsza w dużym płytkim naczyniu do pieczenia lub patelni i skropić pozostałą 1/2 szklanki oleju.
Dodać chiles i włączyć ryby do Płaszcz; doprawić solą. Pieczeń, aż tylko gotowane przez, 30-40 protokół.
Natkę pietruszki wymieszać do smażenia i łyżką na rybę.
DO AHEAD: smak (bez pietruszki) można zrobić 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
![Menage a Trois Limelight Pinot Grigio]()
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.