Dorsz z cytryną, zieloną oliwką i cebulą

Dorsz z cytryną, zieloną oliwką i cebulą
Dorsz z cytryną, zieloną oliwką i cebulą jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Na 3,44 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 186 kalorii, 31g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Mieszanka cytryn, chiles, flat-leaf pietruszka liści, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać cytryny można śledzić to danie główne z Arbuz, lemoniada i jagodowe lody jako deser. Ten przepis od Epicurious ma 15 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest super. Spróbuj Pieczony Halibut Z Zielonymi Oliwkami I Pikantną Cytrynową Komosą Ryżową, Zielony Oliwka Relish, oraz Zielona Oliwka Pimiento Relish dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Skórkę z cytryn drobno zetrzeć na tarce; odstawić. Używając ostrego noża, pokrój skórkę i biały rdzeń z cytryn; wyrzuć. Pracując nad średnią miską, przeciąć między membranami, aby uwolnić segmenty do miski i wycisnąć membrany, aby uwolnić soki; wyrzucić membrany i wszelkie nasiona. Odstawić segmenty cytryny na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Połączyć cebulę i 1 łyżeczkę soli w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Odstawić 10 minut. Wycisnąć cebulę, aby usunąć nadmiar płynu; dodać do miski z segmentami cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodać oliwki, kapary, skórkę cytrynową i 3/4 szklanki oliwy. doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Przykryć smakiem i schłodzić co najmniej 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
KaparyKapary
OliwkiOliwki
RozkoszRozkosz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Rozgrzej piekarnik do 121°. doprowadzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozkoszRozkosz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Umieść dorsza w dużym płytkim naczyniu do pieczenia lub patelni i skropić pozostałą 1/2 szklanki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
DorszDorsz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Dodać chiles i włączyć ryby do Płaszcz; doprawić solą. Pieczeń, aż tylko gotowane przez, 30-40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
RybyRyby
SólSól
8
Przełóż rybę na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
9
Natkę pietruszki wymieszać do smażenia i łyżką na rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
RozkoszRozkosz
RybyRyby
10
DO AHEAD: smak (bez pietruszki) można zrobić 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
RozkoszRozkosz

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia54
Magazyn