Dorsz W Stylu Korfu

Dorsz W Stylu Korfu
Dorsz w stylu Korfu wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Na 3,73 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 255 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Mieszanka oliwy z oliwek, papryki, mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz Jagnięcina w stylu kaszmiru-ten indyjski styl jagnięciny to prawdziwa uczta, wszyscy będą myśleć, że jesteś kucharzem dla smakoszy.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu do gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj por i czosnek; smażyć 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
PorPor
3
Dodaj paprykę i czerwoną paprykę; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
PaprykaPapryka
4
Dodaj wino i koncentrat pomidorowy; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
WinoWino
5
Posypać solą równomiernie po obu stronach filetów.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
6
Dodaj do patelni, pisklę filety w mieszaninie porów. Przykryj, zmniejsz ciepło i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować po przetestowaniu za pomocą widelca.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
carbo ocena: 7

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn