Dorsz w pomidorach z winem
Dorsz w pomidorach z winem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 374 kalorie, 30g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 5,92 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 37 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz dojrzewające pomidory, wino, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, oraz Małże z pomidorami, winem i anyżem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój "X"na spód każdego pomidora. Doprowadzić garnek wody do wrzenia; gotować pomidory przez 2 minuty.
Wyjąć łyżką szczelinową i umieścić w misce z lodową wodą na 1 minutę. Pomidory obrać, zaczynając od strony "X"; posiekać.
Rozgrzać olej roślinny na patelni na małym ogniu; gotować i mieszać cebulę i czosnek, aż pachnące, o 2 protokół.
Dodaj paprykę chile i pomidory; gotować i mieszać, aż pomidory zaczną zmniejszać, 5 do 8 protokół.
Wlać wino; gotować na średnim ogniu, aż wino lekko się zmniejszy, o 5 Więcej minut. Wymieszać z solą, czarnym pieprzem, bazylią i pietruszką.
Polędwiczki z dorsza ułożyć w mieszance pomidorowej; przykryć i gotować przez 5 minut. Odwrócić dorsza i gotować z drugiej strony, aż ryby płatki łatwo widelcem, 3 do 5 minut.
Dodaj krewetki; przykryj i gotuj, aż krewetki będą jasnoróżowe Na zewnątrz, a mięso nie będzie przezroczyste w środku, od 2 do 3 minut. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.