Dorsz Solny Brandade
Sól dorsz Brandade może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 601 kalorii, 53g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 3. Na $2.96 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka śmietany do ubijania, dorsz sól, cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Dorsz Solny Brandade, Przecier z dorsza solnego (brandade De Morue), oraz Tarta Z Dorsza Solnego, Tourte De Brandade dla podobnych receptur.
Instrukcje
Soli dorsza dobrze spłukać pod chłodną bieżącą wodą.
Umieścić w słoiku 1 1/2 - do 2-quart i przykryć wodą; przykryć słoik hermetyczny i schłodzić 1 do 2 dni (patrz UWAGI), odsączając i wymieniając wodę co najmniej sześć razy.
Odcedzić rybę. W 1 1/2 - do 2-Quart patelni, przykryć sól dorsza z wodą; doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu, aż ryby płatki łatwo, 5 do 15 minut.
Drenaż; gdy jest wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, Usuń i wyrzuć wszelkie kości i skórę.
Tymczasem, w 10 - calowej patelni lub 5-do 6-Quart patelni na dużym ogniu, często mieszać cebulę i tymianek w 2 łyżki masła, aż cebula jest rumiane, 6 do 10 minut.
Dodać bulion i ziemniaki na patelnię; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować delikatnie, aż ziemniaki zacieru łatwo po naciśnięciu, 10 do 15 protokół.
W maszynce kuchennej (co najmniej 1 qt.) lub miski, połączyć ryby, mieszankę cebuli, ziemniaki, śmietana, musztarda i pieprz. Wirować lub ubijać mikserem, aż ziemniaki zostaną zmiażdżone; doprawić do smaku solą.
W płytkiej 1-ćwiartowej zapiekance z masłem lub w czterech 1-szklankowych ramekinach z masłem rozprowadzić mieszankę dorsza (równo w ramekinach) za pomocą szpatułki, a następnie zakręcić czubkiem szpatułki.
Połamać około 1 łyżki masła na małe kawałki i równomiernie rozprowadzić mieszankę dorsza, składając kawałki w szczelinach.
Piec w 400; piekarnik do złotego koloru, 20 do 25 protokół.
Posypać kaparami i pietruszką.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Dorsz w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Menage a Trois Limelight Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
![Menage a Trois Limelight Pinot Grigio]()
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.