Dorsz smażony na groszku śnieżnym i kapuście z winegretem sezamowym Miso

Dorsz smażony na groszku śnieżnym i kapuście z winegretem sezamowym Miso
Dorsz smażony na groszku śnieżnym i kapuście z winegretem sezamowym Miso może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,27 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 279 kalorii, 30g białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz dobrze wymieszane tahini, olej roślinny, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Smażony Sezam Śnieżny Groszek, Smażony Groszek Śnieżny, oraz [] Krewetki i groszek śnieżny Stir Fry z Chili, Miso i pomidorem.

Instrukcje

1
Przecier wszystkie składniki vinaigrette w blenderze do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie podsmażyć czosnek, aż złoty, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj kapustę i groszek śnieżny i smażyć, aż kapusta zwiędnie i groszek są chrupiące-delikatne, o 5 protokół. Doprawić solą i przelać do miski, a następnie wytrzeć patelnię do czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek śnieżnyGroszek śnieżny
KapustaKapusta
GrochGroch
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
1
Rozgrzać olej na patelni na dużym ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie sauté dorsz, obracając raz, aż złoty i po prostu gotowane przez, o 6 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
DorszDorsz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Kapustę podzielić na 4 talerze, następnie zalać rybą i skropić dressingiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
RybyRyby
3
Resztę podawać z boku.
1
* Dressing można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Menage a Trois Limelight Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia51
Magazyn