Dorsz pieczony z polewą Blood Orange

Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Zapiekany dorsz z polewą z krwi pomarańczowej może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 3,22 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 317 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz ocet winny, sól koszerna, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest solidne. Podobne przepisy to Krwawa pomarańcza ciasteczka Ricotta z glazurą Blood Orange, Zapiekany Tuńczyk z winegretem pomarańczowym, oraz Zapiekane Przegrzebki Z Krewną Pomarańczą, Miętą I Salsą Feta.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Wyjmij rybę z lodówki i pozwól jej osiągnąć temperaturę pokojową, około 10 minut.
Zalać dużą patelnię saute oliwą z oliwek i doprowadzić patelnię do wysokiej temperatury.
Osusz rybę papierowymi ręcznikami i posyp obie strony solą.
Gdy olej jest bardzo gorący, ale nie pali, delikatnie dodaj rybę do patelni. Nie próbuj przesuwać filetów. Po 2 do 3 minutach delikatnie potrząśnij patelnią i ryba powinna się odkleić. Jeśli patelnia była wystarczająco gorąca, uwolni się. Jeśli nie, za pomocą szpatułki rybnej delikatnie zeskrobaj ją z dna patelni. Gotuj rybę jeszcze przez 1 minutę, a następnie odwróć ją, umieszczając na stojaku z drutu ustawionym na tacy z arkuszami.
Przenieść do piekarnika i gotować, aż gotowane przez, inny 10 do 12 protokół.
Wylej olej z patelni i dodaj sok pomarańczowy, skórkę, posiekane pomarańcze, cukier, ocet, tymianek i szczyptę soli. Doprowadzić ciecz do wrzenia (BTB), zmniejszyć go do gotować (RTS) i zmniejszyć ciecz o połowę. Smak i dostosować przyprawy. Sos powinien mieć świetną pikantną, słodko-kwaśną mieszankę.
Łyżkę sosu na podsmażonym dorszu i podawać natychmiast.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Thrive Pinot Grigio]()
Thrive Pinot Grigio