Dorsz pieczony na patelni z pieczonymi pomidorami i porami
Dorsz pieczony na patelni z pieczonymi pomidorami i porami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.23 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 514 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jeśli masz ocet balsamiczny, por, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, Kurczak z pomidorami zapiekanymi ziołami i sosem z patelni, oraz Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz.
Instrukcje
Na patelni umieścić pomidory i pory, skropić 2 łyżkami oliwy z oliwek, octu, rozmarynu, 1/4 łyżeczki soli morskiej i 1/4 łyżeczki pieprzu. Wrzucić delikatnie do herbu. Piecz w temperaturze 400 przez 25 minut, mieszając pory raz w połowie czasu gotowania lub do momentu, gdy por będzie miękki, a pomidor zacznie się kurczyć.
Filety rybne przyprawiamy 1 łyżką oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki soli morskiej i 1/4 łyżeczki pieprzu. Roztopić masło z pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Umieść filety, skórkę w dół, na patelni; zmniejsz ogień do średniego i gotuj przez 4 minuty, bez poruszania ryby. Ostrożnie obrócić filety i skropić rybę sokiem z cytryny. Gotować 2 do 3 minut lub aż ryby płatki łatwo widelcem, łyżki płyn patelni nad rybą podczas gotowania.
Wyjąć rybę z patelni i przykryć luźno, aby się ogrzała.
Dodaj wino i bulion do patelni i zwiększ temperaturę do średniej wysokości. Zmniejsz sos do 1/4 szklanki (około 5 minut) i aż sos będzie lekko gęsty i bąbelkowy.
Umieścić filety na półmisku lub cztery pojedyncze talerze, SOS łyżki i wokół ryb; układać por i mieszankę pomidorową na każdym talerzu, i udekorować, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
![Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris]()
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.