Dorsz pieczony na czarno z fasolą morską i ostrygami

Czarny pieczony dorsz z fasolą morską i ostryg może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 277 kalorii. Na 3,53 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól, fasolę morską, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Dorsz Pieczony Na Czarno Z Fasolą Morską I Ostrygami, Ostrygi Z Sosem Ostrygowym I Czarną Fasolą, oraz Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 232°.
Fasolę morską ugotować w 2-ćwiartkowym rondlu z wrzącej (niesolonej) wody 1 minutę, a następnie osuszyć w durszlaku. Szybko przenieść do miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Odcedzić, następnie osuszyć ręcznikami papierowymi.
Ostrygi odcedzić na sitku ustawionym nad miską i zarezerwować ich trunek.
Rybę osuszyć i posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w 12-calowej żaroodpornej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż do gorąca, ale nie palenie, a następnie gotować ryby, skórki z boku, aż spody są rumiane, 2 do 3 protokół. Odwróć ryby i przenieść patelnię do piekarnika, następnie pieczeń, aż ryba jest po prostu gotowane przez, 9 do 11 protokół.
Podczas pieczenia dorsza, gotować szalotkę w 3 łyżki masła, pokryte, w 10-calowej ciężkiej patelni na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, ale nie Złoty, 2 do 3 protokół.
Dodać sok z cytryny i Likier ostrygowy i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na umiarkowanym ogniu.
Dodać ostrygi i lekko doprawić solą i pieprzem, w razie potrzeby, a następnie gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż ledwo twarde, 1 do 2 protokół.
Środkowe kawałki dorsza na 4 dużych talerzach (patelnia rezerwowa) i ułóż fasolę morską i ostrygi wokół ryb. Odrzuć tłuszcz z 12-calowej patelni i dodaj płyn do gotowania ostryg. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu i zawirować w pozostałej łyżce masła, aż włączone. Łyżka sosu nad owocami morza i podawać natychmiast.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris]()
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.