Dorsz Pieczony Chili
Dorsz pieczony z Chili może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.21 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 66g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 555 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, sól, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz Dorsz Pieczony Chili.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 350 stopni F. Lekko płaszcz patelni z warzyw gotowania sprayu.
Ułóż filety z dorsza od strony skóry w dół.
Posypać proszkiem chili, oregano i solą. Pieczeń 5 do 7 minut lub do dorsza jest po prostu nieprzezroczyste i płatki podczas badania widelcem.
Tymczasem, roztopić masło na małej patelni na średnim ogniu. Gotuj, wirując stale, aż masło zacznie brązowieć.
Dodać kminek i sok z limonki i nadal gotować, wirując 1 minutę dłużej.
Wyjąć dorsza z piekarnika. Odstawić połowę dorsza na dzień
Skropić masło kminkowo-limonkowe na pozostałym dorszu i podawać z ziemniakami i groszkiem.
Słodkie ziemniaki umieścić w dużym rondlu i przykryć osoloną wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować na wolnym ogniu 10 do 12 minut lub do przetargu widłowego.
Dodać skórkę, sok, masło i szczyptę soli.
Ubijaj mikserem, aż ziemniaki będą lekkie i puszyste.
Umieść groszek cukrowy na parze i na parze do miękkości, ale nadal chrupiące, o 4 protokół. Wymieszać z miętą, doprawić i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino można spróbować jest Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris]()
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.