Dorsz imbirowo-szalotkowy

Dorsz imbirowo-szalotkowy
Imbir-szalotka dorsz jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 35 porcjami. Jedna porcja zawiera 19 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sos sojowy o niższej zawartości sodu, pieprz, margarynę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 29 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Brokuły Szalotka Imbirowa, Carpaccio Z Dorsza Suffolk Z Szalotką, Imbirem I Winegretem Sojowym, oraz Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. Linia jelly-roll patelnia z foil.In rondel 1-quart, szalotka ciepła, imbir, ocet, ostry sos i 2 łyżki sosu sojowego do wrzenia na wysokiej. Zmniejszyć ciepło, aby utrzymać stały gotować na wolnym ogniu; gotować 3 do 4 minut lub do momentu, aż ciecz prawie odparuje, mieszając. Wymieszać z margaryną; utrzymywać SOS ciepły na niskim poziomie.W międzyczasie włożyć dorsza do przygotowanej patelni, posypać 1/8 łyżeczki soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Pieczeń 8 do 10 minut lub aż ryby po prostu zamienia nieprzezroczyste całej.Podczas gdy dorsz gotuje, w 12-calowej patelni, rozgrzać olej na średniej-wysokiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
¼ Czubatej Szklanki Mąki¼ Czubatej Szklanki Mąki
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Dodaj squash; gotować 2 do 3 minut lub aż tylko rumiane, mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
3
Dodaj połowę rukoli, delikatnie obróć do zwiędnięcia, następnie dodaj pietruszkę i pozostałą rukolę oraz sos sojowy. Gotować 1 do 2 minut lub aż warzywa więdną, mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
ZieloniZieloni
4
Przenieś do 4 talerzy.Dorsza układamy na wierzchu zieleni; sosem łyżeczkowym nad rybą.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
5
Dekoruj natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćEkspert
Gotowe W29 m.
Porcje35
Ocena Zdrowia57
Magazyn