Dorsz imbirowo-szalotkowy
Imbir-szalotka dorsz jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 35 porcjami. Jedna porcja zawiera 19 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sos sojowy o niższej zawartości sodu, pieprz, margarynę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 29 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Brokuły Szalotka Imbirowa, Carpaccio Z Dorsza Suffolk Z Szalotką, Imbirem I Winegretem Sojowym, oraz Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. Linia jelly-roll patelnia z foil.In rondel 1-quart, szalotka ciepła, imbir, ocet, ostry sos i 2 łyżki sosu sojowego do wrzenia na wysokiej. Zmniejszyć ciepło, aby utrzymać stały gotować na wolnym ogniu; gotować 3 do 4 minut lub do momentu, aż ciecz prawie odparuje, mieszając. Wymieszać z margaryną; utrzymywać SOS ciepły na niskim poziomie.W międzyczasie włożyć dorsza do przygotowanej patelni, posypać 1/8 łyżeczki soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Pieczeń 8 do 10 minut lub aż ryby po prostu zamienia nieprzezroczyste całej.Podczas gdy dorsz gotuje, w 12-calowej patelni, rozgrzać olej na średniej-wysokiej.
Dodaj squash; gotować 2 do 3 minut lub aż tylko rumiane, mieszając.
Dodaj połowę rukoli, delikatnie obróć do zwiędnięcia, następnie dodaj pietruszkę i pozostałą rukolę oraz sos sojowy. Gotować 1 do 2 minut lub aż warzywa więdną, mieszając.
Przenieś do 4 talerzy.Dorsza układamy na wierzchu zieleni; sosem łyżeczkowym nad rybą.
Dekoruj natką pietruszki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Thrive Pinot Grigio]()
Thrive Pinot Grigio