Dorsz gotowany z Shiitakes
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Gotowany dorsz z Shiitakes może być świetnym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 242 kalorie, 34g białka, oraz 6G tłuszczu. Na 5,68 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 28 minut. Jeśli masz czapki z grzybami shiitake, filety z dorsza, sos sojowy o niższej zawartości sodu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, oraz Orecchiette Z Shiitakes dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj imbir, grzyby, i czosnek; smażyć 5 minut, często mieszając.
Dodać bulion i kolejne 5 składników (przez cukier); podgrzać do 15
Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego; ułóż ryby na mieszance grzybów. Przykryć i dusić 10 minut lub do pożądanego stopnia doneness, utrzymując stałą temperaturę 15
Delikatnie wyjmij rybę z patelni; utrzymuj ciepło. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej; dodać cebulę. Gotować, uncovered, 1 minuta lub aż sos jest lekko zagęszczony. Chochla 2/3 mieszanka bulionu szklanki do każdego z 4 płytkich misek; top każdej porcji z 1 filet.
Posypać równomiernie kolendrą i pieprzem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Dorsz w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Skyfall Pinot Gris. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Skyfall Pinot Gris]()
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.