Dorsz gotowany z pomidorem i szafranem

Dorsz gotowany z pomidorem i szafranem
Gotowany dorsz z pomidorem i szafranem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 227 kalorii. Na 2,82 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. 380 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. Mieszanka filetów z dorsza, liści laurowych, pomidorów w puszkach i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 95%. Podobne przepisy to Dorsz gotowany z pomidorem i szafranem, Dorsz gotowany w bulionie pomidorowo-szafranowym, oraz Gruszki szafranowe gotowane.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj czosnek i pieprz Aleppo iCook, mieszając często, aż pachnące (garlicshould not take on any color), około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz AleppoPieprz Aleppo
CzosnekCzosnek
3
Dodaj pomidory, miażdżąc dłońmias dodać je, wino, liście laurowe, szafran i 1/2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia, reduceheat, i gotować na wolnym ogniu, aż smaki stopią, 5-7minutes; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
PomidorPomidor
SzafranSzafran
WodaWoda
WinoWino
4
Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; dorsz sezon z solą i pieprzem i miejsce na patelni.Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż dorsz będzie się sypał i zacznie się łuszczyć,5-7 minut (grubsze kawałki długo będą gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
DorszDorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Delikatnie przenieść dorsza do płytkich misek ipojąć płyn do kłusowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
DorszDorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Filety z czarnego basu lub flądry
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z FlądryFilety Z Flądry
Black BassBlack Bass

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia37
Magazyn