Dorsz gotowany z pomidorem i szafranem
Gotowany dorsz z pomidorem i szafranem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 227 kalorii. Na 2,82 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. 380 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. Mieszanka filetów z dorsza, liści laurowych, pomidorów w puszkach i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 95%. Podobne przepisy to Dorsz gotowany z pomidorem i szafranem, Dorsz gotowany w bulionie pomidorowo-szafranowym, oraz Gruszki szafranowe gotowane.
Instrukcje
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodaj czosnek i pieprz Aleppo iCook, mieszając często, aż pachnące (garlicshould not take on any color), około 3 minut.
Dodaj pomidory, miażdżąc dłońmias dodać je, wino, liście laurowe, szafran i 1/2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia, reduceheat, i gotować na wolnym ogniu, aż smaki stopią, 5-7minutes; doprawić solą i pieprzem.
Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; dorsz sezon z solą i pieprzem i miejsce na patelni.Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż dorsz będzie się sypał i zacznie się łuszczyć,5-7 minut (grubsze kawałki długo będą gotować).
Delikatnie przenieść dorsza do płytkich misek ipojąć płyn do kłusowania.
Filety z czarnego basu lub flądry
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Thrive Pinot Grigio]()
Thrive Pinot Grigio