Dorsz gotowany z pieczoną papryką, kaparami i szpinakiem
Dorsz gotowany z pieczoną papryką, kaparami i szpinakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.67 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 520 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pieprz, szpinak, papryka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Spróbuj Pieczona marynowana czerwona papryka z kaparami, Makaron z pieczoną czerwoną papryką i kaparami, oraz Pieczona Papryka Z Kaparami I Mozzarellą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieścić połówki pieprzu, ściąć boki w dół, na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia. Broil 20 minut lub do papryki są blister. Ostudzić i usunąć skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
2
Paprykę pokroić w paski 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
3
Połącz paprykę, 1/2 szklanki oliwy z oliwek i następne 4 składniki. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Papryka
4
Filety z dorsza umieścić na lekko nasmarowanej, płytkiej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Dorsza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
5
Wlać wino i wodę na ryby. Przykryć luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Ryby
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
6
Piec w temperaturze 450 przez 15 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować, gdy zostanie przetestowana widelcem. Ostrożnie wyjąć rybę z patelni na talerz; przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
7
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
8
Dodaj czosnek; smażyć 2 minuty lub aż lekko rumiane. Zmniejszyć ogień do niskiej; stopniowo dodawać szpinak. Gotować 2 minuty lub tylko do zwiędnięcia, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
Czosnek
9
Na szpinak ułożyć rybę, a na wierzch marynowaną papryką i kaparami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Szpinak
Kapary
Ryby
10
Podawać natychmiast.
11
Uwaga: dla smaku i konsystencji preferujemy lekko zwiędły szpinak. Aby uniknąć problemów zdrowotnych, dokładnie ugotować szpinak, lub zastąpić jarmuż, rukolę lub inne warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rukola
Szpinak
Zieloni
Jarmuż
12
Uwaga na wino: piękne, uniwersalne wino do połączenia z tym przepisem na dorsza to Chateau Ste. Michelle 2004 Horse Heaven Sauvignon Blanc (18 Dolarów). Jeśli chcesz poszerzyć swój repertuar vino, spróbuj Garnacha, Las Rocas de San Alejandro, 2003, Calatayud, Hiszpania (10 USD), polecany przez Michaela Flynna, dyrektora wina i sommeliera w restauracji Kinkead ' S w Waszyngtonie.
Cod można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Skyfall Pinot Gris z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.