Dorsz gotowany na parze z chrupiącymi warzywami
Dorsz gotowany na parze z chrupiącymi warzywami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 251 kalorii, 34g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 5,68 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz pod ręką szparagi, paprykę, Wino i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć cukinię, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Z Cukinii jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Dip jogurtowy z chrupiącymi brokułami na parze, Moja Sola na parze i warzywa, oraz Sezam Warzywa Gotowane Na Parze.
Instrukcje
W dużym garnku wyposażonym w 2 kosze do układania w stos lub w 2 garnkach, z których każdy wyposażony jest w kosz do gotowania na parze, doprowadzić 1 cal wody do wrzenia. Oderwij cztery 15-calowe arkusze folii. Kopiec jednej czwartej warzyw w środku każdego arkusza.
Warzywa posypać ziołami i doprawić solą i pieprzem. Na każdym kopcu warzyw ułożyć filet z dorsza i doprawić solą i pieprzem. Na wierzchu po 1 łyżce wina i 1/2 łyżki masła. Złóż krawędzie folii i uszczelnij.
Przenieść paczki do koszy parowych. Przykryć i parować przez 15 minut.
Przełożyć paczki na duży talerz i odstawić na 5 minut. Ostrożnie otworzyć opakowania, wsunąć ryby i warzywa wraz z sokami na talerze i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio]()
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.