Dorsz Faszerowany-Oliwkowy
Dorsz faszerowany-Oliwkowy wymaga około 25 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 31g białka, 4G tłuszczu i w sumie 175 kalorii. Za 3,06 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś filety z dorsza, oliwki nadziewane czosnkiem, oregano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 74%. Podobne przepisy obejmują Gulasz Z Dorsza, Ciecierzycy I Oliwek, Dorsz w skórce z oliwek i Pesto, oraz Pieczony dorsz z Tapenadą z oliwek i pomidorami.
Instrukcje
Umieść filety na dużej patelni nieprzywierającej pokrytej sprayem do gotowania.
Posyp oregano i solą; na wierzch z cytryną i szalotką.
Rozsyp oliwki wokół ryb; dodaj wodę i sok z oliwek. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego; delikatnie gotuj pod przykryciem, 8-10 minut lub do momentu, gdy ryba zacznie łatwo łuszczyć się widelcem.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Dorsza można łączyć z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować, jest Brooks Willamette Valley Pinot Noir. Ma 4,3 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.
![Brooks Willamette Valley Pinot Noir]()
Brooks Willamette Valley Pinot Noir
Piękny perfumowany nos bogatego dżemu wiśniowego, żurawiny Dziękczynienia z tartą skórką pomarańczową, grzybów smardzowych i czarnej trufli. Wspaniała wysoka nuta czarnej herbaty, skóry i potpourri. Wino jest tak soczyste w ustach, pokrywając podniebienie bogatą, ciemną wiśnią, ciepłą maliną, czerwoną porzeczką i czarną śliwką. Na grillu jest cudowna ziemistość grzybów portabella, pieczonych warzyw, tłuszczu z bekonu i wędzonych mięs. Ten Pinot kończy się dojrzałymi owocami, ziemią i złożonością oraz nutą liścia pomidora i ziemistości. Po prostu pyszne!