Dorsz Duszony W Syczuanie
Dorsz duszony w Syczuanie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 299 kalorii, 25g białka, oraz 13g tłuszczu. Na 3,13 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i pieprz, sos sojowy, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 45 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Dorsz Duszony W Syczuanie, Sichuan Red-Duszona Wołowina, oraz Sichuan Duszone Policzki Wieprzowe.
Instrukcje
W małej misce, wymieszać 2 łyżeczki. skrobia kukurydziana z 2 Tbs. ocet.
Dodaj bulion, sos sojowy i ketchup. Przyprawić rybę 1/2 łyżeczki. sól i 1/2 łyżeczki. czarny pieprz.
Rozłóż pozostałe 1/2 szklanki skrobi kukurydzianej na talerzu i umieść jajka w szerokiej misce. Pogłębić ryby w skrobi kukurydzianej.
Ciepło 2 Tbs. oleju w 12-calowej patelni zapobiegającej przywieraniu na średnim ogniu, aż do połysku na gorąco. Namoczyć rybę w jajku na kilka sekund, a następnie dodać do patelni. Gotować, przewracać po 3 min., aż ryba będzie rumiana i trochę jędrna w dotyku, w sumie około 5 minut (nie należy jej gotować do końca).
Przenieś rybę na duży talerz.
Dodaj pozostałe 1 Tbs. olej na patelni, a następnie dodać chiles, białe części szalotki, i imbir. Gotować, mieszając, aż szalotki stają się przezroczyste i rumiane w miejscach, o 2 min. Dodać mieszankę skrobi kukurydzianej szybko wymieszać, a następnie wlać do patelni. Powinien dojść do wrzenia i szybko zagęścić. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, zwrócić rybę na patelnię i odwrócić ją kilka razy, aby pokryć ją w sosie. Przykryć patelnię, pozostawiając lekko uchyloną pokrywę i gotować, aż ryba zostanie tylko ugotowana i zacznie się łuszczyć, 3 do 5 min. Skosztuj sosu do soli i octu i dodaj więcej do smaku.
Podawać natychmiast z sosem łyżką na rybie i posypane zieleniną scallion. Propozycje Serwowania
Podawać zpodstawowy biały ryż.
na bazie czterech porcji, kalorii
30, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
11, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.