Dorsz Czarny Łatwo Pieczony Miso-Marynowany

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj łatwego pieczonego Miso marynowanego czarnego dorsza. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 885 kalorii, 163g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na $14.8 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz filety z dorsza, olej roślinny, pastę miso i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dorsz czarny z Miso (miso-marynowany dorsz Czarny), Nobu ' s Miso-marynowany dorsz Czarny, oraz Miso Czarny Sezam Karmelowy Popcorn Kulki + 15 Słodkich Sposobów Użycia Miso dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać miso, sake, mirin, sos sojowy, olej i cukier. Rozetrzyj mieszaninę na każdej powierzchni czarnych filetów.
Przenieść do plastikowej torby na zamek błyskawiczny lub zamykanego pojemnika. Przejdź natychmiast do następnego kroku lub dla najlepszych rezultatów marynuj przez około 30 minut lub do dwóch dni.
Dostosuj stojak brojlerów do 4 cali od źródła ciepła i podgrzewaj brojlery lub brojlery do wysokich tosterów. Przykryj małą patelnię brojlerów folią aluminiową.
Na patelni umieścić czarne filety z dorsza. Broil aż górna powierzchnia jest dobrze zwęglona i cienki szaszłyk włożony do czarnego dorsza nie wykazuje żadnego oporu podczas przebijania warstw ciała, około 10 minut. Jeśli jakiekolwiek obszary ryb grożą spaleniem, osłaniaj małymi kawałkami folii aluminiowej.
Gdy ryba jest ugotowana, ostrożnie usuń kości szpilki za pomocą pęsety (nie powinno być oporu) i podawaj natychmiast.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio