Dorsz czarny z pieczarkami i pieprzem Sansho

Dorsz czarny z pieczarkami i pieprzem Sansho
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj czarnego dorsza z pieczarkami i pieprzem Sansho. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.02 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 187 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, grzyby enoki, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Południowo-zachodnie nadziewane grzyby z czarną fasolą, brązowym ryżem i czerwoną papryką, Stek z pieprzu chińskiego (smażona wołowina z cebulą, papryką i sosem z czarnego pieprzu), oraz Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś wodę, sos sojowy, mirin, pieprz sansho, szalotkę i jedną trzecią czosnku do wrzenia w 1 - do 2-kwartowym ciężkim rondlu, a następnie gotuj na wolnym ogniu 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Odstawić bulion na ciepło 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
3
Gotować pozostały czosnek w oleju w 10-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, mieszając, aż tylko złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać wszystkie grzyby i gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
5
Przecedzić bulion przez sito o drobnych oczkach do mieszaniny grzybów, odrzucając ciała stałe i gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1
Rybę osuszyć i posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
RybyRyby
SólSól
2
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni heavy nonstick na średnim ogniu aż do gorąca, następnie smażyć ryby, strona skóry w dół, obracając raz, aż złoty kolor, po prostu zaczynają się łuszczyć, i po prostu gotowane przez, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przenieść ryby do płytkich misek. Rozgrzej bulion i podziel między miseczki, a następnie posyp bardzo lekko większą ilością pieprzu sansho (jeśli używasz).
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
BulionBulion
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Bulion można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć (raz ostudzić). Delikatnie podgrzać przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia41
Magazyn