Dorsz czarny z pieczarkami i pieprzem Sansho

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj czarnego dorsza z pieczarkami i pieprzem Sansho. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.02 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 187 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, grzyby enoki, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Południowo-zachodnie nadziewane grzyby z czarną fasolą, brązowym ryżem i czerwoną papryką, Stek z pieprzu chińskiego (smażona wołowina z cebulą, papryką i sosem z czarnego pieprzu), oraz Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś wodę, sos sojowy, mirin, pieprz sansho, szalotkę i jedną trzecią czosnku do wrzenia w 1 - do 2-kwartowym ciężkim rondlu, a następnie gotuj na wolnym ogniu 5 minut.
Odstawić bulion na ciepło 10 minut.
Gotować pozostały czosnek w oleju w 10-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, mieszając, aż tylko złoty.
Dodać wszystkie grzyby i gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 3 protokół.
Przecedzić bulion przez sito o drobnych oczkach do mieszaniny grzybów, odrzucając ciała stałe i gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę.
Rybę osuszyć i posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni heavy nonstick na średnim ogniu aż do gorąca, następnie smażyć ryby, strona skóry w dół, obracając raz, aż złoty kolor, po prostu zaczynają się łuszczyć, i po prostu gotowane przez, o 10 protokół.
Przenieść ryby do płytkich misek. Rozgrzej bulion i podziel między miseczki, a następnie posyp bardzo lekko większą ilością pieprzu sansho (jeśli używasz).
Bulion można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć (raz ostudzić). Delikatnie podgrzać przed użyciem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.