Dorsz czarny curry z ciepłym sosem Savoy Slaw o zapachu kminku
Czarny dorsz z curry z ciepłą Savoy Slaw o zapachu kminku może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 5,39 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 893 kalorii, 49g białka, oraz 41g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką kapustę włoską, ciecierzycę, przyprawy do owoców morza i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest idealny do Czwartego Lipca. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. 6 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i pescatarian dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia doskonały wynik spoonacular 92%. Podobne przepisy to Ciepła Kapusta Włoska Slaw, Ciepła Kapusta Włoska Slaw, oraz Curry z kurczaka o zapachu kminku.
Instrukcje
1
Podgrzej brojlery i umieść ruszt w górnej jednej trzeciej piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Wymieszaj majonez z mieszanką curry w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
Połóż rybę na blasze do pieczenia i posyp solą i pieprzem lub przyprawą do owoców morza, jeśli używasz. Posmaruj rybę równomiernie majonezem curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
(jeśli Używasz Większych Krewetek, Grubo Posiekaj)
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
4
Umieść pod brojlerami, aż ryba będzie jędrna, a wierzch będzie bardzo brązowy, 10 do 12 minut. (Miej oko na rybę podczas pieczenia i przejdź do dolnego rusztu w piekarniku, jeśli zaczyna się brązowieć przed ugotowaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Podawaj pieczoną rybę z kawałkami limonki, ciepłą Slawą Savoy o zapachu kminku i ryżem kokosowo-imbirowym z ciecierzycą i Chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin Wapienny
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Posypka W Kształcie Serca
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Całe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
6
Rozgrzej olej roślinny na średnim ogniu na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodaj nasiona kminku i mieszaj, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
8
Dodaj kapustę i więdnięcie. Zakończ slaw sokiem z limonki i dopraw solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
9
Podgrzej masło w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
Dodaj chili, imbir i białka szalotki i mieszaj 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Całe Migdały, Ze Skórką I Prażone
11
Dodaj bulion z kurczaka, ryż, kokos i skórkę z limonki. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do wrzenia i przykryć. Gotuj od 17 do 18 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
Posypka W Kształcie Serca
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
12
Dodaj ciecierzycę w ciągu ostatnich 5 minut gotowania. Zakończ ryż, mieszając sok z limonki, zieleninę szalotki i kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Zieloni
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to moje najlepsze typy dla Sablefish. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Poppy Monterey Pinot Noir. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Poppy Monterey Pinot Noir
Łagodna wiosna i chłodniejsze lato w hrabstwie Monterey dają szansę winogronom Pinot Noir na osiągnięcie optymalnej dojrzałości z doskonałą równowagą kwasowości i smaku oraz głębokim kolorem charakterystycznym dla Arroyo Seco Pinot Noir. Czerwone owoce rozjaśniają podniebienie, zbierając maliny i przyprawy są równoważone przez francuskie aromaty tostowego dębu. Miękkie i jedwabiste przez środek, to wino crescendo na finiszu pozostawia żywe, soczyste wspomnienie w ustach, z odpowiednią kwasowością i przyjemnym uczuciem w ustach.