Dorsz czarny curry z ciepłym sosem Savoy Slaw o zapachu kminku

Dorsz czarny curry z ciepłym sosem Savoy Slaw o zapachu kminku
Czarny dorsz z curry z ciepłą Savoy Slaw o zapachu kminku może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 5,39 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 893 kalorii, 49g białka, oraz 41g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką kapustę włoską, ciecierzycę, przyprawy do owoców morza i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest idealny do Czwartego Lipca. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. 6 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i pescatarian dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia doskonały wynik spoonacular 92%. Podobne przepisy to Ciepła Kapusta Włoska Slaw, Ciepła Kapusta Włoska Slaw, oraz Curry z kurczaka o zapachu kminku.

Instrukcje

1
Podgrzej brojlery i umieść ruszt w górnej jednej trzeciej piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Wymieszaj majonez z mieszanką curry w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Połóż rybę na blasze do pieczenia i posyp solą i pieprzem lub przyprawą do owoców morza, jeśli używasz. Posmaruj rybę równomiernie majonezem curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Funty średniej Wielkości Krewetek, Z Ogonem, Bez Skorupy, Bez żyłek3 Funty średniej Wielkości Krewetek, Z Ogonem, Bez Skorupy, Bez żyłek
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
4
Umieść pod brojlerami, aż ryba będzie jędrna, a wierzch będzie bardzo brązowy, 10 do 12 minut. (Miej oko na rybę podczas pieczenia i przejdź do dolnego rusztu w piekarniku, jeśli zaczyna się brązowieć przed ugotowaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Podawaj pieczoną rybę z kawałkami limonki, ciepłą Slawą Savoy o zapachu kminku i ryżem kokosowo-imbirowym z ciecierzycą i Chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
6
Rozgrzej olej roślinny na średnim ogniu na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dodaj nasiona kminku i mieszaj, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
8
Dodaj kapustę i więdnięcie. Zakończ slaw sokiem z limonki i dopraw solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
9
Podgrzej masło w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10
Dodaj chili, imbir i białka szalotki i mieszaj 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
11
Dodaj bulion z kurczaka, ryż, kokos i skórkę z limonki. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do wrzenia i przykryć. Gotuj od 17 do 18 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
12
Dodaj ciecierzycę w ciągu ostatnich 5 minut gotowania. Zakończ ryż, mieszając sok z limonki, zieleninę szalotki i kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
ZieloniZieloni
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to moje najlepsze typy dla Sablefish. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Poppy Monterey Pinot Noir. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Poppy Monterey Pinot Noir
Poppy Monterey Pinot Noir
Łagodna wiosna i chłodniejsze lato w hrabstwie Monterey dają szansę winogronom Pinot Noir na osiągnięcie optymalnej dojrzałości z doskonałą równowagą kwasowości i smaku oraz głębokim kolorem charakterystycznym dla Arroyo Seco Pinot Noir. Czerwone owoce rozjaśniają podniebienie, zbierając maliny i przyprawy są równoważone przez francuskie aromaty tostowego dębu. Miękkie i jedwabiste przez środek, to wino crescendo na finiszu pozostawia żywe, soczyste wspomnienie w ustach, z odpowiednią kwasowością i przyjemnym uczuciem w ustach.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia58
Magazyn