Dorsz świeży solony zawinięty w pancettę z zwiędłą zielenią

Świeży solony dorsz zawinięty w pancettę z zwiędłymi zieleniami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 601 kalorii, 83g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 5,53 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Udaj się do sklepu i zbierz sól, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Patelnia makaron z pieczarkami, Pancetta, i zwiędłych zieleni, Scott Conant ' s Cavatelli with Wilted Greens, Pancetta, and ciecierzyca, oraz Grill-pieczona cała ryba faszerowana świeżymi ziołami i zawinięta w pancettę dla podobnych receptur.
Instrukcje
Namoczyć sól dorsza przez 12 godzin w dużej misce z zimną wodą, zmieniając wodę 3 lub 4 razy. Po zakończeniu dorsz nie powinien być całkowicie pozbawiony soli, w przeciwnym razie straciłby swój charakterystyczny smak. Powinien smakować tak słony jak ryba, którą przyprawiasz i gotujesz z solą.
Włożyć sól do małego rondla, zalać zimną wodą i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu.
Zdjąć z ognia i odstawić, aż dorsz jest ledwo gotowane przez, o 5 protokół.
Osuszyć i odciąć wszelkie kości i błony.
Pokrój na ćwiartki, przykryj. (Przechowywać w lodówce, jeśli robi przed.)
Używając noża Kucharskiego, przekrój poziomo każdy świeży filet z dorsza na centymetr po przeciwnej stronie, tak aby można było otworzyć dwie połówki filetu (patrz uwaga na głowę, jeśli używasz cienkich filetów z dorsza). Doprawić wnętrze filetów solą i pieprzem, a wnętrze każdego z nich posypać łyżeczką tymianku. Włożyć do każdego fileta kawałek gotowanego soli dorsza i zamknąć dwie połówki.
Rozłóż 3 nakładające się plastry pancetty obok siebie na powierzchni roboczej i umieść filet z dorsza na środku. Przynieś pancettę do góry i na dorsza, owijając ją ciasno, tworząc zgrabne opakowanie. Powtórzyć z pozostałym dorszem i pancettą, tworząc 4 opakowania. (Zanim przejdziesz do następnego kroku, przeczytaj o Pancetta.)
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na dużym ogniu. Jak tylko olej jest gorący, przesmażyć wiązki dorsza z jednej strony, aż pancetta będzie różowa i lekko chrupiąca, o 5 protokół. Ostrożnie obrócić dorsza i gotować, aż ryba jest nieprzezroczysta, 3 do 4 Więcej minut.
Przełożyć dorsza na półmisek i ogrzać.
Podgrzej pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek w patelni na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, dodać cebulę i gotować, mieszając, do miękkości, o 2 protokół. Wymieszać czosnek, a następnie dodać zieleninę. Doprawić solą i pieprzem. Gotować, mieszając, aż tylko zwiędnie, o 1 minutę.
Przełożyć zieleninę na cztery ciepłe talerze.
Dodaj wodę i sok z cytryny do patelni i doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia i ubić masło, 1 łyżka stołowa na raz.
Ubić kapary i wszelkie soki, które nagromadziły się na talerzu rybnym, i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przenieś rybę na talerze z zielenią. Polać rybę sosem, udekorować klinami cytrynowymi i podawać od razu.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Santi Sortesele Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.