Dorosły kalafior z serem
Dorosły kalafior i ser może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.39 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 233 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sardelę, śmietanę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pikantne zielone Chile, Dymiony boczek, 3 sery makaron z serem, Grown Up Mac and Cheese, oraz Makaron z serem dla dorosłych.
Instrukcje
Kalafior opłukać i usunąć liście i łodygę.
Przeciąć na pół przez rdzeń. Każdą połowę pokroić w cienkie plasterki.
Ułożyć plastry na blasze, skropić oliwą z oliwek i solą. Rzucaj.
Rozłożyć tak, aby plastry były w jednej warstwie
Kalafior pieczemy w dolnej trzeciej części przez około 20-25 minut, aż się zrumieni i karmelizuje. Zwykle przewracam po 15 minutach
Podczas pieczenia kalafiora umieść małą patelnię na małym ogniu.
Dodaj 1 TB oliwy z oliwek, śmietanę, anchois i płatki czerwonej papryki.
Niech gotować od 5 minut, naciskając na anchois z tyłu drewnianą łyżką, aż rozpuszczą się i zaparzać śmietanę i olej.
Wyjąć z ognia i wlać do mini robot kuchenny.
Burattę umieść również w procesorze.
Dodać szczyptę soli. Proces aż do wymieszania, nadal będzie nieco masywny. Smak przypraw.
Wytrzyj małą patelnię i wróć do małego ognia.
Dodaj 1 TB oliwy z oliwek i panko. Gotować na małym ogniu, aż panko będzie złote.
Wyjąć kalafior z piekarnika i włączyć brojlery.
Push Wszystkie kalafior razem, więc to wszystko przeciwko sobie.
Mieszankę buratty rozprowadzić na kalafiorze i posypać panko.
Umieść patelnię z powrotem w piekarniku, drugie gniazdo stojaka od góry. Dusić, aż ser topi się i złocisty.