Domowy włoski sos babci i klopsiki
Domowy włoski sos babci i klopsiki mogą być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 39g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 494 kalorie. Ten przepis służy 10. 18 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ser romano, jajka, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Domowe Włoskie Klopsiki, Domowe Włoskie Klopsiki, oraz Domowe Włoskie Klopsiki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku połącz koncentrat pomidorowy, wodę, czosnek, liście laurowe, bazylia i sól. Doprowadzić do wrzenia, odwrócić ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu.
Na patelni, brązowe kotlety wieprzowe w oliwie z oliwek, a następnie umieścić w mieszaninie sosu.
Podsmażyć cebulę i grzyby w tej samej patelni, że rumiane kotlety wieprzowe.
Dodać je do sosu, jak również. SOS dusić minimum 8 godzin, mieszając od czasu do czasu.
Aby klopsiki: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Połączyć wołowinę, wieprzowinę, cielęcinę, ser Romano, sól, pieprz, bułkę tartą, czosnek, natkę pietruszki i jajka; dobrze wymieszać. Kształt w kulki.
Umieść na blasze do pieczenia, która została spryskana sprayem do gotowania.
Piecz klopsiki przez 20 minut.
Umieścić klopsiki w misce po zakończeniu pieczenia i umieścić w lodówce. Około 2 godziny przed obiadem wlać klopsiki do sosu.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon