Domowy sos do pizzy

Przepis na domowy sos do pizzy można przygotować w około 1 godzinę i 20 minut . Za 28 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dbasz o sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i laktoowo-owowegetariański przepis ma 20 kalorii , 1 g białka i 0 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 18 osób. Jest on prezentowany przez Taste of Home. 2645 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wielu osobom bardzo spodobał się ten sos. Udaj się do sklepu i kup przyprawę, nasiona kopru włoskiego, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 57% . Ta ocena jest solidna. Podobne przepisy obejmują: Domową pizzę na cienkim cieście + pesto + ziemniaki , Sos Zhoug (znany również jako Sos Schug) – pikantny sos kolendrowy z Bliskiego Wschodu oraz Pikantne corn dogi z kurczakiem w domowym sosie chili .
Instrukcje
W dużym rondlu, na średnim ogniu, wymieszaj sos pomidorowy i koncentrat.
Dodaj pozostałe składniki i dobrze wymieszaj. Doprowadź do wrzenia, ciągle mieszając. Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę, od czasu do czasu mieszając. Ostudź.
Przelać do pojemników do zamrażania, pozostawiając 1,27 cm wolnej przestrzeni. Zamrozić na okres do 12 miesięcy.