Domowy sorbet limonkowy
Domowy sorbet limonkowy zajmuje od początku do końca około 1 godziny. Ten bezglutenowy przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 50 centów za porcję. Ten deser ma 223 kalorie, 3 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka barwników spożywczych, cukru, bitej polewy z kartonu i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 14% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Domowy sorbet limonkowy, sorbet limonkowy i sorbet limonkowy.
Instrukcje
W dużym rondlu połącz mleko i cukier. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i mieszanina osiągnie 175°. Przechowywać w lodówce aż do schłodzenia.
W razie potrzeby dodaj sok z limonki, skórkę i barwnik spożywczy. Zamrażaj w zamrażarce do lodów zgodnie ze wskazówkami producenta.
Przenieś sorbet do 2-1/2-qt. pojemnik do zamrażania. Pozostawić do lekkiego zmięknięcia; dodać ubitą polewę. Przed podaniem zamrażaj przez co najmniej 4 godziny.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje najlepsze typy w przypadku sorbetu. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "