Domowy Ser Ricotta
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj domowego sera Ricotta. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 213 kalorii. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1056 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Ten przepis z prostych przepisów wymaga mleka, jogurtu pełnotłustego, opcjonalnie: ciężkiej śmietany i octu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Domowy Meyer cytrynowy ser Ricotta z godzinnego sera, Domowy Ser Ricotta, oraz Domowy Ser Ricotta są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym garnku zagotuj mleko, jogurt, śmietanę (jeśli używasz), ocet i sól. Bardzo delikatnie gotować przez jedną do dwóch minut, aż mleko jest zsiadłe.
W międzyczasie wyłóż sitko z kilkoma warstwami gazy i ustaw je na głębokiej misce.
Wlać mieszaninę mleka do sitka i odcedzić na 15 minut. Zbierz gazę wokół twarogu i delikatnie wyciśnij, aby wydobyć nadmiar płynu.
Przechowywanie: domowa ricotta najlepiej podawać na ciepło, chociaż w razie potrzeby można ją schłodzić do trzech dni.