Domowy Majonez
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj domowego majonezu. Ten przepis służy 3 i kosztuje 26 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 516 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka oleju canolan, ocet winny, żółtko jaja i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Domowy Majonez, Domowy Majonez, oraz Domowy Majonez.
Instrukcje
Połącz żółtko, sok z cytryny, ocet, musztardę i 1/2 łyżeczki soli w średniej misce.
Trzepaczka do wymieszania i jasnożółtego, około 30 sekund.
Używając 1/4 miary łyżeczki i stale ubijając, dodaj 1/4 szklanki oleju do mieszaniny żółtka, kilka kropli na raz, około 4 minut. Stopniowo dodawać pozostałą 1/2 szklanki oleju w bardzo powolnym cienkim strumieniu, stale ubijając, aż majonez będzie gęsty, około 8 minut (majonez będzie jaśniejszy w Kolorze). Kryj się i wyluzuj. do ahead może być wykonane do 2 dni do przodu. Przechowywać w lodówce.
Aby zrobić aioli, dodaj 1 mielony ząbek czosnku do mieszaniny jaj i zastąp oliwę z oliwek extravirgin na olej rzepakowy.
* Surowe jajko nie jest zalecane dla niemowląt, osób starszych, kobiet w ciąży i osób z osłabionym układem odpornościowym. Aby uniknąć ryzyka zakażenia salmonellą, można zamiast tego użyć pasteryzowanego żółtka jaja.