Domowy Majonez

Domowy Majonez
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj domowego majonezu. Ten przepis służy 3 i kosztuje 26 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 516 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka oleju canolan, ocet winny, żółtko jaja i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Domowy Majonez, Domowy Majonez, oraz Domowy Majonez.

Instrukcje

1
Połącz żółtko, sok z cytryny, ocet, musztardę i 1/2 łyżeczki soli w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
żółtko Jajażółtko Jaja
MusztardaMusztarda
OcetOcet
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Trzepaczka do wymieszania i jasnożółtego, około 30 sekund.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Używając 1/4 miary łyżeczki i stale ubijając, dodaj 1/4 szklanki oleju do mieszaniny żółtka, kilka kropli na raz, około 4 minut. Stopniowo dodawać pozostałą 1/2 szklanki oleju w bardzo powolnym cienkim strumieniu, stale ubijając, aż majonez będzie gęsty, około 8 minut (majonez będzie jaśniejszy w Kolorze). Kryj się i wyluzuj. do ahead może być wykonane do 2 dni do przodu. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
żółtko Jajażółtko Jaja
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Aby zrobić aioli, dodaj 1 mielony ząbek czosnku do mieszaniny jaj i zastąp oliwę z oliwek extravirgin na olej rzepakowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek MielonyCzosnek Mielony
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
AioliAioli
GoździkiGoździki
JajkoJajko
2
* Surowe jajko nie jest zalecane dla niemowląt, osób starszych, kobiet w ciąży i osób z osłabionym układem odpornościowym. Aby uniknąć ryzyka zakażenia salmonellą, można zamiast tego użyć pasteryzowanego żółtka jaja.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia1
Magazyn