Domowy Kurczak z kukurydzą
Need a danie główne bezglutenowe? Domowy kurczak i kukurydza może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 552 kalorie, 31g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $2.49 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka nowych klinów ziemniaczanych, przyprawiona sól, pół kłosy kukurydzy na kolbie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Domowy kurczak Pot Pie, Domowa zupa z kurczaka i szynki, oraz Domowe Potpie Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 4-quart nonstick holenderski piekarnik, roztopić masło na dużym ogniu. Kurczak gotować, cebula, 1/2 łyżeczki doprawionej soli i pieprzu na maśle 10 do 15 minut, obracając kurczak od czasu do czasu, aż kurczak będzie jasno złoty kolor. Cebulę wymieszać z boku holenderskiego piekarnika, jeśli zaczną się palić.
Zredukuj ciepło do średniej-wysokiej.
Dodaj wodę, kukurydzę i ziemniaki do holenderskiego piekarnika; posypać pozostałe 1/2 łyżeczki soli przyprawionej równomiernie na wierzchu. Przykryć; gotować 15 do 20 minut lub do momentu, gdy sok z kurczaka będzie czysty, gdy najgrubsza część zostanie pocięta na kość (180F).
Wyjmij kurczaka i kukurydzę na półmisek, używając szczypiec. Delikatnie wymieszać ziemniaki z cebulą i sokami z patelni; łyżką na talerz do serwowania.
Posypać natką pietruszki.